Sida 1 av 1

Hur spårar jag ändringar i ett visst paket

Postat: 16 sep 2012, 19:49
av dolk
Bakgrund:
Jag har en custom keyboard mappning. Den fungerar olika i ubuntu unity 12.04 och debian gnome 7. I debian så fungerar inte repetering vid nedtryckta tangenter. Jag misstänker att detta beror på ändringar i paket xserver-xorg-core. Jag vill felsöka detta vidare.

Hur tar jag reda på vad som skiljer sig?

Hur hittar jag aktuella versioner av detta paket för 12.04 och debian 7.
Vad är ett bra sätta att hitta vad som skiljer sig kodmässigt och eller bug/feature mässigt?

Re: Hur spårar jag ändringar i ett visst paket

Postat: 18 sep 2012, 22:27
av m!rage
Paketet i Debian 7: http://packages.debian.org/wheezy/xserver-xorg-core
Paketet i Ubuntu 12.04: http://packages.ubuntu.com/precise/xserver-xorg-core

Börja med att jämföra changelogs för att se vad som ändrats. I detta fall är versionen i Debian nyare men Ubuntu-versionen kan ha egna patchar som reparerar/förstör funktionalitet. Det är vanligt att man provar att hämta programmet uppströms och installera det utan distributionsspecifika patchar.

Angående ditt problem så tror jag dock att du först och främst bör misstänka konfigurationsfilerna. Prova att skapa en ny användare och se om den har problemet. Jag har råkat ut för något liknande i Debian 7 och då hjälpte det att öppna tangentbordsinställningarna och bara dra lite i kontrollerna för att uppdatera konfigurationen.

Re: Hur spårar jag ändringar i ett visst paket

Postat: 21 sep 2012, 06:37
av dolk
Tack för svar, det var ungefär så jag gjorde. Dock var det lite för mycket ändringar, så jag drunknade lite.

Verkar som problemet är lite slumpartat ibland funkar det ibland inte. Fn provar jag workaround att ladda om tangentbordsinställningarna tills det fungerar mha

touch /usr/share/X11/xkb/symbols/pc
setxkbmap -print | xkbcomp - :0.0


Generellt verkar linux keyboard hantering inte helt stabil dessutom är krävs det väldigt mycket kunskap i dåligt dokumenterad funktionallitet för att göra relativt enkla keyboard modifieringar. På detta område sopar windows faktiskt banan med linux, vilket är förvånande tycker jag.