Sida 14 av 28

Re: Visa upp ditt skrivbord

Postat: 25 apr 2010, 18:52
av TweekiE
@xtreme, så svårt är det väl inte?
tanka ner såsen till hemmamappen, hur du gör läser du här http://code.google.com/p/gnome2-globalm ... Repository
du ska tydligen köra

Kod: Markera allt

git clone git://github.com/gnome-globalmenu/gnome-globalmenu.git
kör sedan dessa...

Kod: Markera allt

cd gnome-globalmenu

Kod: Markera allt

./autogen.sh --prefix=/usr --sysconfdir=/etc
For most linux flavors I know, --prefix=/usr is more preferable than --prefix=/usr/local. The sysconfdir parameter is to make gconf happy. Other things you may want to change are (useful for packagers)

Kod: Markera allt

make
det bör ju vara sudo make install också, men det stod inte där, men jag vet inte,
någon mer erfaren får hjälpa dig.

är ingen höjdare på engelskt nörd-språk.
ser faktiskt ut som grekiska i mina ögon nu också :o .

Edit: Någon mod, snälla dela tråden :P

Re: Visa upp ditt skrivbord

Postat: 25 apr 2010, 19:25
av xtr3m3

Kod: Markera allt

xtr3m3@1d10t:~/gnome-globalmenu$ ./autogen.sh --prefix=/usr --sysconfdir=/etc
./autogen.sh: 9: intltoolize: not found
env: autoreconf: Filen eller katalogen finns inte
./autogen.sh: 15: ./configure: not found
@Hund: Jag har lagt till dig.

Re: Visa upp ditt skrivbord

Postat: 25 apr 2010, 19:38
av TweekiE
Du måste ha installerat nödvändiga beroenden för att utföra dessa kommandon, kom jag på nu...
kollar upp det.

Re: Visa upp ditt skrivbord

Postat: 25 apr 2010, 20:10
av xtr3m3
Ok. Installerade git-core iallafall. Det behövdes.

Re: Visa upp ditt skrivbord

Postat: 25 apr 2010, 20:57
av TweekiE
mm, har du provat nu då? eller kanske du behöver fler beroenden?

Re: Visa upp ditt skrivbord

Postat: 25 apr 2010, 21:05
av xtr3m3
Fick lov att installera git-core. Kunde inte installera annars. Funkar inte ändå.

Re: Visa upp ditt skrivbord

Postat: 25 apr 2010, 22:35
av TweekiE
du ska ha ntlt toosl eller något sådant också.
kollar imorn, ska sova nu.

Re: Visa upp ditt skrivbord

Postat: 25 apr 2010, 22:42
av pun
xtr3m3 skrev:Fick lov att installera git-core. Kunde inte installera annars. Funkar inte ändå.
Har du build-essential installerat dvs samtliga standardpaket som behövs för att kompilera.

Info:
http://packages.ubuntu.com/lucid/build-essential

Re: Visa upp ditt skrivbord

Postat: 26 apr 2010, 10:55
av xtr3m3
TweekiE skrev:du ska ha ntlt toosl eller något sådant också.
kollar imorn, ska sova nu.
Installerade det.
pun skrev:
xtr3m3 skrev:Fick lov att installera git-core. Kunde inte installera annars. Funkar inte ändå.
Har du build-essential installerat dvs samtliga standardpaket som behövs för att kompilera.

Info:
http://packages.ubuntu.com/lucid/build-essential
Installerade det också + lite annat som stod när jag läste efter att ha kört kommandot
Kom lite längre:

Kod: Markera allt

xtr3m3@1d10t:~/gnome-globalmenu$ ./autogen.sh --prefix=/usr --sysconfdir=/etc
You should update your 'aclocal.m4' by running aclocal.
autoreconf: Entering directory `.'
autoreconf: configure.ac: not using Gettext
autoreconf: running: aclocal -I autotools 
configure.ac:26: warning: macro `AM_GCONF_SOURCE_2' not found in library
configure.ac:45: warning: macro `AM_GLIB_GNU_GETTEXT' not found in library
autoreconf: configure.ac: tracing
autoreconf: running: libtoolize --install --copy
libtoolize: Consider adding `-I autotools' to ACLOCAL_AMFLAGS in Makefile.am.
configure.ac:26: warning: macro `AM_GCONF_SOURCE_2' not found in library
configure.ac:45: warning: macro `AM_GLIB_GNU_GETTEXT' not found in library
autoreconf: running: /usr/bin/autoconf
autoreconf: running: /usr/bin/autoheader
autoreconf: running: automake --add-missing --copy --no-force
configure.ac:17: installing `autotools/compile'
configure.ac:7: installing `autotools/missing'
applet/Makefile.am: installing `autotools/depcomp'
schemas/Makefile.am:18: GCONF_SCHEMAS_INSTALL does not appear in AM_CONDITIONAL
Makefile.am: installing `./INSTALL'
autoreconf: automake failed with exit status: 1
checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c
checking whether build environment is sane... yes
checking for a thread-safe mkdir -p... /bin/mkdir -p
checking for gawk... gawk
checking whether make sets $(MAKE)... yes
checking how to create a ustar tar archive... gnutar
checking whether to enable maintainer-specific portions of Makefiles... yes
checking for gcc... gcc
checking whether the C compiler works... yes
checking for C compiler default output file name... a.out
checking for suffix of executables... 
checking whether we are cross compiling... no
checking for suffix of object files... o
checking whether we are using the GNU C compiler... yes
checking whether gcc accepts -g... yes
checking for gcc option to accept ISO C89... none needed
checking for style of include used by make... GNU
checking dependency style of gcc... gcc3
checking whether gcc and cc understand -c and -o together... yes
checking build system type... x86_64-unknown-linux-gnu
checking host system type... x86_64-unknown-linux-gnu
checking for a sed that does not truncate output... /bin/sed
checking for grep that handles long lines and -e... /bin/grep
checking for egrep... /bin/grep -E
checking for fgrep... /bin/grep -F
checking for ld used by gcc... /usr/bin/ld
checking if the linker (/usr/bin/ld) is GNU ld... yes
checking for BSD- or MS-compatible name lister (nm)... /usr/bin/nm -B
checking the name lister (/usr/bin/nm -B) interface... BSD nm
checking whether ln -s works... yes
checking the maximum length of command line arguments... 1572864
checking whether the shell understands some XSI constructs... yes
checking whether the shell understands "+="... yes
checking for /usr/bin/ld option to reload object files... -r
checking for objdump... objdump
checking how to recognize dependent libraries... pass_all
checking for ar... ar
checking for strip... strip
checking for ranlib... ranlib
checking command to parse /usr/bin/nm -B output from gcc object... ok
checking how to run the C preprocessor... gcc -E
checking for ANSI C header files... yes
checking for sys/types.h... yes
checking for sys/stat.h... yes
checking for stdlib.h... yes
checking for string.h... yes
checking for memory.h... yes
checking for strings.h... yes
checking for inttypes.h... yes
checking for stdint.h... yes
checking for unistd.h... yes
checking for dlfcn.h... yes
checking for objdir... .libs
checking if gcc supports -fno-rtti -fno-exceptions... no
checking for gcc option to produce PIC... -fPIC -DPIC
checking if gcc PIC flag -fPIC -DPIC works... yes
checking if gcc static flag -static works... yes
checking if gcc supports -c -o file.o... yes
checking if gcc supports -c -o file.o... (cached) yes
checking whether the gcc linker (/usr/bin/ld -m elf_x86_64) supports shared libraries... yes
checking whether -lc should be explicitly linked in... no
checking dynamic linker characteristics... GNU/Linux ld.so
checking how to hardcode library paths into programs... immediate
checking for shl_load... no
checking for shl_load in -ldld... no
checking for dlopen... no
checking for dlopen in -ldl... yes
checking whether a program can dlopen itself... yes
checking whether a statically linked program can dlopen itself... no
checking whether stripping libraries is possible... yes
checking if libtool supports shared libraries... yes
checking whether to build shared libraries... yes
checking whether to build static libraries... no
checking for bash... /bin/bash
checking if dolt supports this host... yes, replacing libtool
./configure: line 10893: AM_GCONF_SOURCE_2: command not found
checking for gconftool-2... /usr/bin/gconftool-2
./configure: line 10966: AM_GLIB_GNU_GETTEXT: command not found
checking whether NLS is requested... yes
checking for intltool-update... /usr/bin/intltool-update
checking for intltool-merge... /usr/bin/intltool-merge
checking for intltool-extract... /usr/bin/intltool-extract
checking for xgettext... /usr/bin/xgettext
checking for msgmerge... /usr/bin/msgmerge
checking for msgfmt... /usr/bin/msgfmt
checking for gmsgfmt... /usr/bin/msgfmt
checking for perl... /usr/bin/perl
checking for perl >= 5.8.1... 5.10.1
checking for XML::Parser... ok
checking for valac... no
checking valac is at least version 0.7.7... ./configure: line 11599: : command not found
yes
checking for pkg-config... /usr/bin/pkg-config
checking pkg-config is at least version 0.9.0... yes
checking for GLIB... configure: error: Package requirements (glib-2.0 >= 2.10.0 gobject-2.0 >= 2.10.0 gmodule-2.0 >= 2.10.0) were not met:

No package 'glib-2.0' found
No package 'gobject-2.0' found
No package 'gmodule-2.0' found

Consider adjusting the PKG_CONFIG_PATH environment variable if you
installed software in a non-standard prefix.

Alternatively, you may set the environment variables GLIB_CFLAGS
and GLIB_LIBS to avoid the need to call pkg-config.
See the pkg-config man page for more details.

Re: Visa upp ditt skrivbord

Postat: 26 apr 2010, 15:04
av TweekiE
Hmm, fortfarande lite saker som fattas! ska koppla in min ubuntuburk och kika... :)

Re: Visa upp ditt skrivbord

Postat: 26 apr 2010, 15:12
av xtr3m3
TweekiE skrev:Hmm, fortfarande lite saker som fattas! ska koppla in min ubuntuburk och kika... :)
Håller på att få hjälp av Hund över jabber :)

Det visade sig vara lite problem: http://code.google.com/p/gnome2-globalm ... ail?id=582

Re: Visa upp ditt skrivbord

Postat: 26 apr 2010, 15:22
av TweekiE
Hoppas det fungerar! :)

Re: Visa upp ditt skrivbord

Postat: 26 apr 2010, 15:33
av xtr3m3
Får vänta tills det förhoppningsvis kommer i förrådet :)

Re: Visa upp ditt skrivbord

Postat: 26 apr 2010, 16:00
av xtr3m3
Mitt skrivbord. Info finns på bilden :)

Bild

Re: Visa upp ditt skrivbord

Postat: 26 apr 2010, 17:43
av TweekiE
xtr3m3 skrev:Mitt skrivbord. Info finns på bilden :)

Bild
Nice! om du vill ha ännu mer likt Os x så tycker jag att du ska installera denna. (nautilus som går att tweaka hursomhelst :D).

Re: Visa upp ditt skrivbord

Postat: 26 apr 2010, 17:55
av xtr3m3
Ok. Ska testa :)

Ser ingen skillnad ??? Förutom ett reglage och 3 knappar.
Skärmbild.png
Skärmbild.png (70.27 KiB) Visad 2137 gånger
Testade igen och märkte att några var urkryssade. Nu ser det bara fult ut :P
Skärmbild.png
Skärmbild.png (69.79 KiB) Visad 2136 gånger
Nu blev det så här:

Re: Visa upp ditt skrivbord

Postat: 26 apr 2010, 19:54
av TweekiE
Ja! mycket bättre! eller hur?
fast du måste bocka i breadcrumb (?) så du har en adressrad. ;D

Re: Visa upp ditt skrivbord

Postat: 26 apr 2010, 23:15
av xtr3m3
TweekiE skrev:Ja! mycket bättre! eller hur?
fast du måste bocka i breadcrumb (?) så du har en adressrad. ;D
Kryssade i den men fick ingen. I och för sig har jag bockat ur adressraden redan innan. Ska testa sen.
En sak bara. Klickade på sök men nån ruta dyker inte upp. Lite irriterande.
Har bockat ur allt nu. Ska som sagt testa lite senare :)

Re: Visa upp ditt skrivbord

Postat: 02 maj 2010, 19:11
av xtr3m3
Min bärbara (Dell Latitude D531:

Skrivbordsmiljö/Fönsterhanterare: Gnome
Tema: Mac4Lin
Bakgrundsbild: Kryptic
Ikontema: Mac4Lin
Program: Awn och Conky

Bild

Re: Visa upp ditt skrivbord

Postat: 02 maj 2010, 19:18
av Ulsak
apsnyggt juh! :D