Vad snackar du för strunt?
Den första länken går ju till Spotifys instruktioner för Linux-klienten. Instruktionerna innebär att man lägger till Spotifys förråd i sources.list. Det innebär att klienten kommer att uppdateras med övriga systemet om det finns en uppdatering till Spotify tillgänglig.
Jag har aldrig sagt att man ska skriva in några "koder" i Wine. Jag länkade bara till Spotifys webbsida där det står hur man installerar Windows-klienten i Wine. Det är alltså ett alternativ till att köra Windows-klienten i Wine i Ubuntu. Det är nödvändigt om man har gratiskonto hos Spotify annars rekommenderar jag Linux-klienten som alltså kräver ett betalkonto hos Spotify (och Facebook-konto?).
Dessutom tror jag du pratar i nattmössan när du säger att Windows-klienten i Spotify inte uppdateras. Hur förklarar du då att min Windows-klient till Spotify i Wine uppdaterades med nya funktioner när nya funktioner kom ut?
Dessutom så installerar playonlinux.com Spotify i Wine på samma sätt som man gör det manuellt enligt Spotifys guide på sajtens hemsida. Det ser du om du läser koden som finns på playonlinux hemsida:
http://www.playonlinux.com/repository/?script=386
Så varför playonlinux.com skulle uppdatera Spotify-klienten på ett annat sätt än när man installerar manuellt i Wine förstår jag inte. Det ser ut att vara exakt samma sak om man jämför skriptet som playonlinux.com använder med Spotifys guide för hur man manuellt installerar Spotify i Wine.
Jag tror att Spotifys deb-fil kommer att uppdateras också eftersom jag tror att Spotifys klient själv kommer anropa Spotifys servrar och efterfråga uppdateringar. Det här är en gissning från min sida så det vet jag inte säkert men jag tror att klienten är konstruerad så. Jag tror att Spotify kommer att uppdateras oavsett hur du installerar Spotify och i praktiken finns det nog bara två sätt att installera Spotify på: 1. Spotifys Linux-klient som deb-fil. 2. Spotifys Windows-klient i Wine.
Vad jag försökte säga till dig var att du ska inte använda kommandot sudo gedit /etc/apt/sources.list utan kommandot gkduso gedit /etc/apt/sources.list. Varför man inte ska använda sudo utan gksudo till grafiska program hittar du svaret på i länken till Ubuntu Documentation!
Ändra under punkt 2 i din guide från
till
så blir det bra.
Och ja. Jag har använt Wine innan...
Dessutom brukar man inte "skriva koder" i Terminalen utan man skriver kommandon som har flaggor och argument.