Alternativ 1 vore helt klart att föredra. Tänk bara vilken fart det skulle bli i GNU/Linux-världen. Vartenda hårdvaru-företag skulle snart vara tvungen att släppa Linux-drivare, spel skulle portas till Linux och nya spel skulle komma med Linux-klienter. ATI och Nvidia skulle börja arbeta hådare på att ta fram bra drivare. Också vidare.....Bedömare ser enligt IDG News fyra möjliga utgångar av domslutet, de två första solklara men osannolika, de andra två blandade och mer sannolika:
1. Domstolen kan gå på kommissionens linje på båda punkterna. Den kan peka ut Microsoft som ett hinder för innovation i mjuvaruindustrin och beordra att företaget upplöses omedelbart, vilket i realiteten innebär att Windows beslagtas och görs till allmän egendom.
2. Domstolen kan gå på Microsofts linje rakt över, och deklarera att den snabbföränderliga it-branschen definieras av en serie monopol och att ett monopol oundvikligen alltid kommer att ersättas av ett annat.
3. Mer sannolikt är att domstolen går på kommissionens linje i interoperabilitetsfrågan, men godkänner Microsofts överklagande gällande bundlingen av Media Player. Microsoft skulle här kunna beordras att dela med sig av programkod för interoperabilitet till sina konkurrenter omedelbart, vilket skulle öppna Office-marknaden för öppen källkods-rivaler. Samtidigt skulle Microsoft inte längre behöva sälja en Windowsversion utan Media Player, och får full frihet att bundla fler program med operativsystemet.
4. Eller så kan Microsoft vinna i interoperabilitetsfrågan och förlora i bundlingsfrågan. Domstolen skulle här kunna beordra Microsoft att starta ett separat företag som säljer Windows helt utan bundlade program. Detta företag skulle få full frihet att konkurrera med den bundlade versionen och samarbeta med andra mjukvaruföretag.

Visst skulle Windows gå över till public domain isåfall....men jag tror inte att utveckligen skulle fortsätta isåfall.
Låt oss hoppas på det bästa....
